Steeds meer verschillende thuisbatterij merken verkrijgbaar

Thuisbatterijen worden steeds populairder in Vlaanderen. Dankzij de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen en de behoefte aan meer controle over energieverbruik, zien we een sterke toename in het aantal beschikbare merken en modellen van thuisbatterijen. Of je nu zonnepanelen hebt of gewoon wilt profiteren van lagere energiekosten, een thuisbatterij kan een slimme investering zijn.

Met de stijgende populariteit van thuisbatterijen komen er steeds meer verschillende merken op de markt. Dit biedt consumenten de mogelijkheid om te kiezen uit een breed scala aan opties, afhankelijk van hun specifieke behoeften en budget. Bekende merken zoals Tesla, LG Chem en Sonnen zijn al langer op de markt, maar nieuwe spelers betreden ook het speelveld met innovatieve oplossingen en concurrerende prijzen.

Voordelen van een thuisbatterij

Een van de grootste voordelen van een thuisbatterij is de mogelijkheid om energie op te slaan die je zelf hebt opgewekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en kunt profiteren van lagere energiekosten. Bovendien biedt een thuisbatterij een backup-oplossing bij stroomuitval, wat vooral handig kan zijn in landelijke gebieden of tijdens extreme weersomstandigheden.

Daarnaast kunnen thuisbatterijen helpen bij het optimaliseren van het energieverbruik in huis. Door energie op te slaan tijdens daluren, wanneer de elektriciteitsprijs lager is, en deze te gebruiken tijdens piekuren, kan je aanzienlijk besparen op je energierekening. Dit maakt een thuisbatterij niet alleen een duurzame, maar ook een economische keuze voor veel huishoudens.

Prijzen kunnen verschillen

De prijs van thuisbatterijen kan sterk variëren afhankelijk van het merk, de capaciteit en de technologie die wordt gebruikt. Over het algemeen liggen de kosten tussen de €4.000 en €10.000, inclusief installatie. Hoewel dit een aanzienlijke investering is, zijn er verschillende subsidies en premies beschikbaar die de aanschaf van een thuisbatterij aantrekkelijker maken. In Vlaanderen kunnen huishoudens bijvoorbeeld profiteren van een premie tot 3000 euro voor de installatie van een thuisbatterij.

Het is ook belangrijk om offertes van verschillende installateurs te vergelijken om de beste deal te vinden. Door meerdere aanbiedingen te vergelijken, kan je niet alleen geld besparen, maar ook een beter inzicht krijgen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verschillende thuisbatterij merken.

Met de groeiende keuze aan merken en modellen, en de ondersteuning van subsidies, is het nu een goed moment om te overwegen om in een thuisbatterij te investeren.

Deel dit artikel